Τα οφέλη των οσπρίων.

Τα Οφέλη των οσπρίων στην υγεία μας

Τα οφέλη των οσπρίων.

Τα όσπρια προσφέρουν στον οργανισμό μας πολλά ευεργετικά στοιχεία και μπορούν να σε βοηθήσουν στην

  • Βελτίωση σωματικού βάρους σου  λόγω της πρωτεΐνης και των φυτικών ινών τους, τα όσπρια μπορούν να ρυθμίσουν παράγοντες βάρους, όπως ο κορεσμός και τα επίπεδα γλυκόζης. Έτσι θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Τα όσπρια μπορούν να σε βοηθήσουν στην μείωση καρδιαγγειακών νοσημάτων αν τα εντάξεις συχνά στην διατροφή σου  λόγω του συνολικού θρεπτικού προφίλ τους. Οι φυτικές ίνες, το φυλλικό οξύ, τα φυτοχημικά στοιχεία, αλλά και η απουσία κορεσμένου λίπους, ευνοούν απόλυτα την υγεία της καρδιάς και  βοηθούν στην μείωση της ολικής χοληστερόλης και της LDL -κακής χοληστερόλης, σημαντικοί καρδιαγγειακοί παράγοντες.
  • Ρύθμιση σακχαρώδη διαβήτη με τα όσπρια καθώς περιέχουν υψηλό ποσοστό σε φυτικές ίνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ,που σημαίνει ότι  ένα γεύμα με όσπρια δεν αυξάνει γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δίνοντας χρόνο στο σώμα σου να ανταποκριθεί, να χορτάσει και να τα απορροφήσει.
  •  Τα όσπρια  είναι ιδανικά για το έντερο μας , οι διαλυτές, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες και το ανθεκτικό άμυλο μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας και λειτουργούν ως προβιοτικά για τα εντερικά βακτήρια.
  • Μείωση εμφάνισης καρκίνου οι φυτικές ίνες, τα φυτοχημικά, τα μεταλλικά στοιχεία και οι βιταμίνες είναι κάποια από τα αντικαρκινικά στοιχεία των οσπρίων.