23 Ιούν Σαλάτα Οσπρίων
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ανάμικτα βρασμένα όσπρια Α’Α’
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- λίγο κύμινο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία : Ανακατέψτε τα βρασμένα όσπρια με τα καρότα, το κρεμμύδι, τη πιπεριά, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.
Για το dressing : ανακατέψτε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, το τζίντζερ, το μέλι, το ξίδι, το κύμινο και λίγο αλάτι. Περιχύστε με το ντρέσινγκ τα όσπρια, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Tip : Για πιο εύπεπτα όσπρια, με όλα τα θρεπτικά τους στοιχεία, μαγειρέψτε τα από την προηγούμενη μέρα, χωρίς να αλλάξετε νερό, και σερβίρετέ τα την επόμενη.