Κεφτεδάκια Φάβας

Κεφτεδάκια φάβας

Κεφτεδάκια Φάβας

Υλικά :

  • 250 γρ. κίτρινη φάβα A’A’
  • 1 καρότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 75 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Διαδικασία :

  • Βράζουμε τη φάβα σε 500ml νερό για περίπου 20 λεπτά και την ξαφρίζουμε τακτικά. Μόλις βράσει την σουρώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίσει καλά .
  • Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις σκελίδα σκόρδο.
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τη φάβα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε το μείγμα από το μπλέντερ και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το καλαμποκάλευρο και τον δυόσμο , τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά.
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια  με τα χέρια μας ,τα ρίχνουμε μέσα στη φρυγανιά  και τα καλύπτουμε .
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και ψήνουμε για 1 ώρα γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.
    Σερβίρουμε με την αγαπημένη μας σαλάτα.