Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Υλικά:

  • 600γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 250γρ. ρύζι γλασέ ΑΆ΄
  • 1 πράσο
  • 400γρ. νερό
  • 2 λεμόνια χυμό
  •  άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ντομάτα τριμμένη

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι ,το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι που έχουμε πλύνει καλά, το ρύζι ,την ντομάτα και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου , σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Σβήνουμε τη φωτιά αφού έχουμε δει ότι το ρύζι είναι έτοιμο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το άνηθο, λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό απ’ το δεύτερο λεμόνι

Σερβίρεται με φέτα και φρέσκο ψωμί .