Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά

  • 500γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα ΑΆ’
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1.000 ml ζωμό κρέατος
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκο-τριμμένο

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί . Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αδειάζεται τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Ξαναβάλετε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο, το τσίλι και το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε 1-2 φλιτζάνια ζωμό. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά  και αφήνετε το ριζότο να σιγοβράζει για 20 λεπτά περίπου, προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που απορροφάτε από το ρύζι μέχρι να χυλώσει το ριζότο.

Στο τέλος  αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα μανιτάρια, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά, και αφήνετε το ριζότο να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε  πασπαλίζοντας με  ψιλοκομμένο μαϊντανό.