Ρεβίθια με μελιτζάνες

Ρεβίθια με μελιτζάνες

Ρεβίθια με μελιτζάνες

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

  • 500 γρ. Ρεβίθια χονδρά

  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ

  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανο ψιλοκομμένο

  • Αλάτι – Πιπέρι

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Διαδικασία :
Βάλτε τα ρεβίθια σε νερό από το βράδυ να φουσκώσουν .Το πρωί ξεπλύνετε τα ,βάλτε τα σε κατσαρόλα με λίγο νερό και βράστε τα 30΄ . Αφαιρέστε τον αφρό ,προσθέστε το κρεμμύδι ,το λάδι ,το σκόρδο ,αλάτι ,πιπέρι ,τα μυρωδικά και την ντομάτα .Σιγοβράστε τα ,ώσπου να μαλακώσουν και να μείνουν με ελάχιστο πηχτό ζουμί .

Σε ένα πυρέξ  στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά , προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα ρεβίθια, τη ντομάτα κονκασέ και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το δυόσμο ,το μαϊντανό αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.