Οι πιο υγιεινοί τρόποι χρήσης μπαχαρικών

Είτε χρησιμοποιείτε μπαχαρικά φρέσκα είτε αποξηραμένα, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ευεργετικές ενώσεις. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να μειώσει τα αντιοξειδωτικά των μπαχαρικών, ενώ το μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, το ψήσιμο ή το βράσιμο των φαγητών με μπαχαρικά μπορεί πραγματικά να αυξήσει τα αντιοξειδωτικά τους επίπεδα.

Εάν μπείτε στον πειρασμό να πάρετε συμπληρώματα για να αυξήσετε τη δόση αυτών των ευεργετικών ενώσεων, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τα εμπορικά συμπληρώματα δεν ρυθμίζονται αυστηρά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το τι πραγματικά περιέχουν τα χάπια. Ορισμένοι οργανισμοί τρίτων πραγματοποιούν δοκιμές για να επαληθεύσουν την ποιότητα και το περιεχόμενο των συμπληρωμάτων. Εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα συμπλήρωμα, μιλήστε με τον γιατρό ή τον διαιτολόγο σας σχετικά με τη μορφή και την ποσότητα που είναι κατάλληλη για εσάς.

Ανεξάρτητα από τα άλλα οφέλη για την υγεία, τα μπαχαρικά προσθέτουν γεύση στα φαγητά και μπορούν να κάνουν τα υγιεινά γεύματα νόστιμα και είναι ένας υγιεινός τρόπος για να σας βγάλουν από τη διατροφική ρήξη. Η απόλαυση του φαγητού σας είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιεινών συνηθειών μακροπρόθεσμα. Φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας ή με έναν διαιτολόγο πριν αλλάξετε τη διατροφή σας.