Φακόρυζο

Φακόρυζο

Φακόρυζο

Υλικά :

  • 500 γρ. φακές ψιλές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία :

Πλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό. Γεμίζουμε με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια τις αποσύρουμε απο την φωτιά και τις σουρώνουμε .
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν
Προσθέτουμε το ρύζι, τις φακές,το κύμινο, τη δάφνη και νερό Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρουμε το φακόρυζο ζεστό.