05 Μάι Φακές σούπα
Φακές σούπα
Υλικά
- 500 γρ φακές
- 1-2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο
- 400 γρ κον κασέ τομάτα
- 2 λίτρα ζεστό νερό
- αλάτι, πιπέρι, ξύδι
Διαδικασία:
- Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά.
- Τις αφαιρούμε και τις ξεπλένουμε
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες
- Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,στη συνέχεια προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, τη δάφνη, τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Έπειτα βάζουμε τις φακές, την τομάτα κον κασέ, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμες ,τις αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο ελαιόλαδο και ξύδι.