Χούμους από ρεβίθια

Χούμους από ρεβίθια

Χούμους από ρεβίθια

Υλικά

  • 500 γρ. Ρεβίθια Α’Α’ ( μουλιασμένα)
  • 120-150 γρ. ταχίνι
  • 40- 50 ml νερό
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό

Διαδικασία :

Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια, γεμίζουμε με νερό μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς . Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του multi ρίχνουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και 1/2 κ.γ. αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μισά ρεβίθια και χτυπάμε για 1 λεπτό ,σταματάμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ρεβίθια και συνεχίζουμε για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει μια λεία υφή.

Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό, ρίχνουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε.

Αδειάζουμε το χούμους σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.